Μουσικό Εργαστήρι

                    Δημήτρη Ρακιτζή                    

Βιογραφία

   Γεννήθηκα στη Δάφνη Σερρών στις 6/1/59. Τα πρώτα μαθητικά βήματα έγιναν στην επαρχία έως και την τρίτη τάξη του εξαταξίου γυμνασίου. Το 1973 συνεχίζω το Γυμνάσιο στην Θεσσαλονίκη όπου αρχίζω να  ασχολούμαι δειλά με τη λαϊκή μουσική παίζοντας μπουζούκι σε ερασιτεχνική βάση. Το 1977 εισάγομαι στη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (σήμερα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) από την οποία δεν αποφοίτησα διότι απορροφήθηκα από τη μουσική και άνοιξαν καινούριοι επαγγελματικοί ορίζοντες.

    Το 1979 είχα την τύχη να δουλέψω για 1η φορά επαγγελματικά με τον Μ. Μητσιά και τον Α. Καλογιάννη. Έκτοτε έχω συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα και σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε πανελλαδική εμβέλεια όπως  Μ. Αγγελόπουλο, Καίτη Γκρέυ, Γ. Κοινούση, Μ. Χριστοδουλόπουλο, Λ. Πανταζή, Α. Δημητρίου, Π. Παπαδοπούλου, Π. Τερζή, Β. Καρρά, Ζ. Μελά, Μαριώ, Μ. Κεφάλα και άλλους. Το 1983 ενορχηστρώνω τον πρώτο ομαδικό δίσκο που συμμετέχει ο Β. Καρράς, ο Ζ. Μελάς,  η Μαριώ, και η Α. Αποστολίδου. Το 1984 κυκλοφορεί το πρώτο μου τραγούδι "Μη Χαθείς" που ερμηνεύει ο Β. Καρράς. Από τότε έχω ενορχηστρώσει πάρα πολλούς δίσκους συμμετέχοντας και ως εκτελεστής.

     Έχω γράψει πολλά τραγούδια που έχουν μείνει στη μνήμη του κόσμου και κάποια που δεν είχαν την τύχη να γίνουν επιτυχίες. Έχω συνεργαστεί δισκογραφικά με το Β. Καρρά, Π. Τερζή, Ζ. Μελά, Π. Παπαδοπούλου, Σ. Γονίδη, Λ. Πανταζή, Α. Δημητρίου, Γ. Λύδια, Μ. Κεφάλα, Δ. Χρυσοχοϊδη, Γ. Τάσσιο, Αντύπα, Σ. Ζούμπα, και πολλούς άλλους. Είχα την τύχη να μου τραγουδήσει ένα τραγούδι ο Μ. Αγγελόπουλος με τίτλο "χάνομαι", το οποίο κυκλοφόρησε μετά το θάνατο του.

     Συνεχίζω να ασχολούμαι ακόμη με τη σύνθεση και παράλληλα με την καλλιτεχνική διεύθυνση σε διάφορους χώρους της Θεσσαλονίκης, καθώς και με την παραγωγή δισκογραφίας.   

Το 1994 παρέα με τον Π. Ίμβριο ξεκινήσαμε τον προσωπικό μας χώρο δημιουργίας. Τον ονομάσαμε Brilliant Sound. Από το 1997 και μετά τον λειτουργώ με τον γιο μου Γιάννη. Έχουμε ηχογραφήσει αρκετές παραγωγές γνωστών καλλιτεχνών.

    Το 1995 βρήκα το θάρρος μετά από παρότρυνση οικείων και φίλων να τραγουδήσω. Έχω κάνει και έναν προσωπικό δίσκο ως τραγουδιστής με τίτλο « να σαι καλά». Το 1998 αποποιήθηκα την ιδιότητα του τραγουδιστή.

    Στο χρονικό διάστημα της επαγγελματικής μου πορείας βρήκα το χρόνο να τελειώσω τα θεωρητικά μαθήματα μουσικής στο Μακεδονικό Ωδείο, όπου σπούδασα Αρμονία, Αντίστιξη, Ενοργάνωση και Φούγκα.

     Σήμερα οργανώνω ένα μουσικό εργαστήρι λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής υποστηριζόμενος από επαγγελματίες συνεργάτες μου.